Obraz na żywo z kamer umieszczonych na wieży kościelnej


Naszą witrynę przegląda teraz 9 gości 
Podsumowanie - PODPROGRAM 2016 – efekty PDF Drukuj Email

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności we Wrocławiu.
  2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
  3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 598 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
  4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
  • 29,6167 ton żywności;
  • 2340 paczek żywnościowych;
  1. W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyli  łącznie w 12 warsztatach edukacyjnych, w których wzięły 69 osoby.
  2. Rodzaje warsztatów:
  • Ekonomiczne - 6 spotkań dla  69 uczestników
  • Żywieniowe – 6 potkań dla 69 uczestników
  • Kulinarne – 6 spotkań dla 69. uczestników
  • Niemarnowanie żywności - 6 spotkań dla 69 uczestników